Over ons

 

Ons doel is om jongeren tussen de 13 en 24 jaar afkomstig uit regio Alkmaar op weg te helpen om hun eigen plekje op onze wereld te creëren.

De stichting richt zich op het oplossen van problemen en het verwezenlijken van wensen die niet kunnen worden opgelost of verwezenlijkt door de jongere zelf, diens ouders en/of onderwijs- of hulpverleningsinstanties. Samen met de jongeren streven we naar het behalen van hun doelen en naar een toekomst waarin zij zelf de regie over hun leven hebben.

 Wij bieden een algehele ondersteuning, dit houdt in:

– Een vrijwillige coach die er speciaal voor de jongere is
– Financiële begeleiding waarbij de we geldzaken op de rit brengen en/of houden
– Ondersteuning op het gebied van school stage en werk
– Het vinden of verschaffen van een veilige woonplek

 Kortom: alles wat er nodig is om te zorgen dat je weer zelfstandig en zelfredzaam wordt. Wanneer de jongere alles op de rit heeft en zelfstandig verder kan zullen wij loslaten en is het doel behaald!

Via onderstaande link kun je je direct bij ons aanmelden. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen. Daarnaast is het ook mogelijk om onze jongeren te steunen met een donatie!

Onze geschiedenis

In 2013 is de stichting ontstaan en daarmee hebben Sabrina en haar schoonouders, Marjan en Anton, een gemeenschappelijke wens verwezenlijkt. Namelijk het ondersteunen van jongeren die een minder goede start hebben gemaakt. Deze wens om samen met jongeren aan hun toekomst te bouwen komt bij Sabrina voort uit een moeizame jeugd. Uit eigen ervaring weet zij:

Waar een wil is, is een weg!

Gaandeweg kwamen zij Hans en Job tegen, twee mooie mensen die de jongeren eveneens een warm hart toedragen en kansen willen bieden. Zodoende zijn zij aan de slag gegaan en hebben zij onderzoek gedaan naar waar de meeste jongeren tussen wal en schip raken. Sinds 2019 is Job een andere weg ingeslagen en is Remco een aanwinst geworden voor de stichting. Met zijn ervaring bij GGZ kan hij onze jongeren goed ondersteunen op de gebieden waar zij vast lopen. Samen vormen wij een gedreven team die onze jongeren voorop zetten.

Een groot probleem voor de jongeren is vaak dat er geen parate hulp geboden kan worden, en dat is precies wat de Stichting Maria Magdalena is gaan doen. De stichting heeft de mogelijkheid snel te kunnen handelen en anticiperen en dat maakt de stichting uniek en succesvol.

De afgelopen jaren is gebleken dat veel jongeren vastlopen op het vinden van betaalbare huisvesting. De oprichters van de stichting hebben daarom in de wijk Overdie drie woningen gekocht die aan de stichting verhuurd worden en die, op kosten van de eigenaren, zijn opgeknapt voor de jongeren. De drie woningen zijn enkel bestemd voor jongeren, die begeleiding nodig hebben. De stichting stelt dan een kamer ter beschikking, welke tijdens het gehele begeleiding traject in gebruik kan worden genomen. Wel of niet tegen een gebruiksvergoeding, dat hangt af van de draagkracht en mogelijkheden van de jongere. De 8 kamers in de woningen gehuurd door de stichting zijn gemiddeld voor meer dan 90% bezet.

Herkomst Stichting Maria Magdalena

Maria Magdalena was een Bijbels figuur die, doordat ze in armoede verkeerde en met de verkeerde mensen om zich heen opgroeide, verkeerde keuzes maakte. Dit veranderde toen zij Jezus ontmoette, dit was een keerpunt in haar leven.

Maria Magdalena heeft tot het einde van Jezus’ leven tot zijn volgelingen behoord en een respectabel leven geleid. Jezus veroordeelde haar niet voor de dingen die ze gedaan had, maar redde haar van steniging toen hij zei: “Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen”.

Stichting Maria Magdalena wil het keerpunt zijn voor jongeren in regio Alkmaar die hun eigen leven op het juiste pad willen krijgen.

Download het Meerjarenbeleidsplan

Download het Jaarverslag 2022

Download het Jaarverslag 2021

Download het Publicatierapport 2022

Download het Privacy protocol

Download het publicatierapport 2021

Download het publicatierapport 2020

Vraag om hulp!

Meld je aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Ben jij 100% gemotiveerd om je in te zetten voor je eigen leven? Wil jij jouw dromen waar maken, maar mis je de kansen?

Als jij de juiste inzet hebt en uit regio Alkmaar komt, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar hoe we jou kunnen helpen om een plekje te creëren op onze wereld.

 

Contactgegevens

Sabrina de Bock

06 43 79 27 84
info@stichtingmariamagdalena.nl

Gevestigd in Alkmaar

Aanmelden

We ondersteunen jongeren met een wil om hun leven op de rit te krijgen.

Waar een wil is, is een weg.

Volg ons